Page 32 of 35

Re: Stadiums

Posted: Wed Oct 09, 2019 4:44 am
by Pjetër
Ilir Shulku wearing that hard hat has me cracking up.

Re: Stadiums

Posted: Wed Oct 09, 2019 4:59 am
by Simboli i Diellit
- DETAJE TEKNIKE :

>. 500 vende parkimi nentokesor dykatesh , ndertuar nga Bashkia e Tiranes dhe perfituese po vete Bashkia.
>. Sipërfaqe totale ndërtimi: 43,000 m2.
>. Sipërfaqe të dedikuara për funksionet e stadiumit: 25,000 m2.
>. Sipërfaqe të dedikuara për zyra: 10,000 m2.
>. Sipërfaqe të dedikuara për qëllime komerciale: 8,000 m2.


Duke qene se kontrata qeveri-federate qe krijoi shoqerine kuqezi nuk eshte bere publike mund vetem te hamendesojme. Per cdo kritike justifikohen se asht investim privat por ama cdo 2 per 3 jane ne Stadium para kamerave Veliaj, Rama e Duka ...

Kosti total 50 miljone euro , nga te cilat 15 miljon nga Federata , Bashkia e Qeveria dhe ngelin vetem 35 miljone euro.

Pa llogarit perfitimin nga zyrat ku minimumi shkon qeraja te 5000€ ne muaj vetem fakti se keto 18000m2 komerciale jane ligjerisht prone private tani ne nje zone kur vlera e truallit esht te pakten 2000€ metri katror. Kompania qe nxori leket ka perfitu vlere “pasurie te patundshme” afersisht 36 miljone euro.

E gjithe TVSH per ndertimin e stadiumit (perfshire hotelin me 5 yje dmth dhe arredimin) eshte rimbursuar Albstar (kompanise se famshme qe Rama reklamon me shum pompozitet).

Re: Stadiums

Posted: Thu Oct 10, 2019 4:45 am
by Aurora Bulkualis
Is 500 parking spots enough? Considering we'll have 20,000+ people on some days, and they're coming from all over...

Re: Stadiums

Posted: Thu Oct 10, 2019 5:27 am
by Simboli i Diellit
Aurora Bulkualis wrote:
Thu Oct 10, 2019 4:45 am
Is 500 parking spots enough? Considering we'll have 20,000+ people on some days, and they're coming from all over...
There are more than enough. Plus we have another thousands lots at the parking under Sheshi Skenderbeg (at banka kombetare) just few minutes walk away.

Re: Stadiums

Posted: Fri Oct 11, 2019 1:17 am
by IndritFieri
I don’t know why people keep complaining about this stadium. It looks amazing to me. We are taking about this guy that grew up watching Apollonia te stadiumi Loni Papuciu. We went from Qemal Stafa to Elbasan Arena to this one. I’m sure they will have a Uefa Supercup game there in the future.

Re: Stadiums

Posted: Fri Oct 11, 2019 3:01 am
by artan
IndritFieri wrote:
Fri Oct 11, 2019 1:17 am
I don’t know why people keep complaining about this stadium. It looks amazing to me. We are taking about this guy that grew up watching Apollonia te stadiumi Loni Papuciu. We went from Qemal Stafa to Elbasan Arena to this one. I’m sure they will have a Uefa Supercup game there in the future.
The capacity is definitely too small for a Supercup game.

I'm fine with the stadium. Now just fix stadiums in the superliga/1st division.

Re: Stadiums

Posted: Fri Oct 11, 2019 3:40 am
by Simboli i Diellit

Re: Stadiums

Posted: Sat Oct 12, 2019 5:27 am
by Aurora Bulkualis
Our debut match in the new stadium is going to be against the reigning World Champions and we are out of the running. Thanks Manaj, Lenjani and Strakosha. :lamtumire:

Re: Stadiums

Posted: Wed Oct 16, 2019 4:53 am
by Aurora Bulkualis
Light testing


Re: Stadiums

Posted: Sun Oct 20, 2019 4:40 pm
by artan
Apolonia FIer's stadium gets new grass, looks like a nice small field
http://www.panorama.com.al/sport/fotot- ... shen-e-re/

Apparently Partizani's project has continued again.