Give Albanian from Kosovo the Albanian citizenship!

Seksioni në gjuhën Shqipe i forumit me tema nga më të ndryshmet . Zonë ku flitet veç Shqip ! "Gjuha dhe njerëzit janë tapia e vendit dhe gjuha ruhet atje ku flitet !"
User avatar
Simboli i Diellit
Contact:
Location: Mailand
Team: Der AC Mailand
Posts: 3262
Joined: Thu Mar 05, 2015 3:26 am

Give Albanian from Kosovo the Albanian citizenship!

Sat Oct 14, 2017 4:33 pm

:flag:

Kur jemi të vendet fqinjë të Kosovës, një ditë më parë ishte për vizitë Presidenti i Shqipërisë Ilir Meta nga i cili ju kërkuar që Shqipëria t’i pajisë me pasaporta shqiptarët e Kosovës në mënyrë që të lëvizin lirshëm, meqë BE-ja nuk po i liberalizon vizat për Kosovën. A nuk ju duket kjo deklaratë, kjo kërkesë, si një lloj heqjeje e shtetësisë së qytetarëve të Kosovës dhe kërkimi i një shtetësie tjetër?

Thaçi: Pas izolimit klasik që u ka bërë BE-ja qytetarëve të Kosovës dhe mbylljes së çdo vrime të shpresës që qytetarët e Kosovës të lëvizin lirshëm në zonën Shengen, ne duhet të kërkojmë që këtë problematikë ta zgjidhim edhe në rrafshin kombëtar aq sa mund të zgjidhet. Kërkesa ime është e drejtë kushtetuese dhe ligjore duke respektuar kushtetutën e Kosovës por është edhe e drejtë dhe obligim kushtetues dhe ligjor i Shqipërisë. Ne duhet të jemi realistö, të gjithö njërëzit e politikës në Kosovë duke përfshirë bartësit e institucioneve, ministrat, deputetët, elitat në Kosovë, të gjithö kanë pasaporta shqiptare dhe në të njejtën kohë kanë edhe shtetësinë e Kosovës dhe po ashtu mund të marrin shumë shpejtë viza në ambasadat në Kosovë. Por, kush janë të privuar nga e drejta për lëvizje të lirë, studentët, janë nganjëherë edhe njerëzit e biznesit, janë qytetarët e rëndomtö. Prandaj, Shqipëria mendoj se duhet të sillet në mënyrë të përgjegjshme duke i kryer obligimet e saja kushtetuese. Ky mund të jetë një vendim që më tepër ka karakter fisnik dhe human. Kërkesa ime nuk është presion ndaj Shqipërisë por është nevojë, kërkesë fisnike dhe shumë humane. Shqipëria mendoj se do të sillet përgjegjshëm dhe përsëri kërkesa ime është edhe me e fuqishme sot që edhe Presidenti Meta edhe kryeministri Rama të jenë në kryerje të obligimeve kushtetuese dhe ligjore por edhe të përgjegjësive kombëtare që t’ua lehtësojnë qytetarëve të Kosovës lëvizjen e lirë nëpër zonën Shengen.

Mendoni se me kaq lehtësi mund të kalojë kjo kërkesë e juaja përballö bashkësisë ndërkombëtare?

Thaçi: Shqipëria e ka obligimin kushtetues dhe ligjor, ndërsa ne e kemi të drejtën kushtetuese dhe ligjore. Derisa është diçka e lejueshme me kushtetutë dhe ligj, atëherë duhet të jetë e pranueshme edhe në veprim institucional qeveritar të të dy vendeve. /DW.
User avatar
Migjeni
Contact:
Posts: 543
Joined: Mon Mar 23, 2015 4:09 pm

Re: Give Albanian from Kosovo the Albanian citizenship!

Sun Oct 15, 2017 1:31 am

Lol, Thaci is full of shit. Gjykata speciale is right around the corner, so he's trying to use 'Albanianism' as some sort of extortion. f*** that piece of shit.
Kafshatë që s'kapërdihet asht, or vlla, mjerimi..
User avatar
Plako
Contact:
Posts: 2408
Joined: Wed Feb 25, 2015 5:21 am

Re: Give Albanian from Kosovo the Albanian citizenship!

Sun Oct 15, 2017 1:58 am

Just fucking do it.
User avatar
Simboli i Diellit
Contact:
Location: Mailand
Team: Der AC Mailand
Posts: 3262
Joined: Thu Mar 05, 2015 3:26 am

Re: Give Albanian from Kosovo the Albanian citizenship!

Sun Oct 15, 2017 3:58 am

Saw that Ilir Meta rejected the idea. Too many implications in the international stage.

Return to “Kafja e Madhe”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Login · Register

In total there are 270 users online :: 4 registered, 0 hidden and 266 guests
Registered users: Bing [Bot], Google [Bot], Pjetër, Simboli i Diellit
Most users ever online was 537 on Wed Jan 10, 2018 9:19 am
Total posts 20192
Total topics 281
Total members 224
Our newest member aliarslan007
No birthdays today